Gerookte eend

#Eend -

Gerookte eend

Gerookte eend.

Een recept voor aromatische en sappige eendenborst en poten. De bereiding van het gerecht vereist tijd en geduld, maar is gemakkelijker dan het lijkt.

Ingrediënten:

2 eendenborsten
2 eendenpoten

Pekel:

2 liter water
100 gr zout
2 EL. sojasaus
1 TL. marjolein
5 teentjes knoflook
1 TL. zwarte peper
¼ TL. gemengde peper
2 laurierblaadjes
1 TL. rietsuiker

Wellen:

Zwarte peper
4 korrels piment (Jamaica peper)
Laurierblaadjes
1 teen knoflook
1 wortel
Peterselie

Ingrediënten:

Giet 1,7 liter water in een pan en voeg het zout toe. Giet 300 ml water in een aparte pan, voeg de pekelkruiden toe en verwarm het mengsel gedurende enkele minuten op een laag vuur. Voeg de bouillonkruiden toe aan de pekel. Leg het vlees in de gekruide pekel en zet het 24 uur in de koelkast.

Wellen:

Vul een pan met water, voeg de specerijen toe en verwarm het mengsel tot 90° C. Wel het vlees tot de kerntemperatuur van ca. 75° C is bereikt. Zorg er tijdens het wellen voor dat het water niet kookt.

Roken:

Dep het vlees droog met een papieren handdoek en hang het in de rookoven. Schakel de droger in op 40° C en droog het vlees gedurende ongeveer 3 uur. Plaats de Borniak rookgenerator op de oven en verhoog de temperatuur tot 50°C. Rook het vlees ongeveer 3,5 uur. Maak het vlees in 35 minuten knapperig op 65°C.