Gerookte inktvis

#Vis -

Gerookte inktvis

Ingrediënten:

Hele bevroren inktvis
1,2 L water
10 korrels piment (Jamaica peper)
15 zwarte peperkorrels
1 vlakke EL. zout zonder jodium
3-5 laurierbladeren

Voorbereiding:

Doe de kruiden in 1,2 liter water en breng het aan de kook. Ontdooi de inktvis, verwijder ongewenste delen en spoel hem af onder de kraan. Om de huis sterk te maken moet de inktvis 3 tot 4 x kort in kokend water worden gelegd. Hierna kunt u de inktvis ongeveer 30 min zachtjes laten koken. Leg de inktvis in de rookoven.
Stel de oven in op 50°C en plaats de Borniak koelventilator op de oven tot de temperatuur van 50°C is bereikt. Plaats de rookgenerator en rook de inktvis 2 uur op 50°C. Verhoog de temperatuur naar 80°C en rook nog ca. 15 minuten tot de gewenste temperatuur bereikt is. De kleur lijkt nu op de kleur van een bordeaux rode pruim.