Gerookte kippenpoten

#Kip -

Gerookte kippenpoten

Gerookte kippenpoten.

Ingrediënten (voor 4 kippenpoten)

1,2 liter water voor de pekel
140 gram zout
2 TL. sojasaus
1 TL. bruine suiker
½ TL. gedroogde ui
½ paprikapoeder
½ TL. peper
5 korrels piment (Jamaica peper)
1 TL. tijm
1 TL. oregano
1 TL. bruine suiker
3 tenen knoflook

Voorbereiding:

Doe 1L koud water en zout in een kom en meng het zout tot het volledig is opgelost.
Kook de kruiden in een kleine hoeveelheid water gedurende ongeveer 10 minuten. De gekoelde specerijenbouillon wordt aan de pekel toegevoegd. Was de kippenpoten, leg ze in de pekel en leg ze goed afgedekt 24 uur in de koelkast. Verwarm de poten in de gekruide pekel tot ca 80°C.

De kerntemperatuur van de poten moet ca. 72°C zijn. Leg de poten op het rooster  laat ze ca. 1 uur uitlekken en droog ze 30 minuten met de Borniak droger. Rook de poten 3 uren bij 55 °C.