Gerookte kippenvleugels

#Kip -

Gerookte kippenvleugels

Gerookte kippenvleugels.  

Ingrediënten:

1,2 liter water voor de pekel
140 gram zout
Kippenvleugeltjes
Jodium zout
2 EL. zout voor de pekel
Gedroogde oregano
Els- houtspanen


Voorbereiding:

Was de kippenvleugels onder stromend water en droog ze grondig met papier. Verwarm de Oregano in een droge pan en wrijf hiermee de kippenvleugels in. (eventueel wat gaten in de vleugels prikken). Zet het minstens 24 uur in de koelkast. Droog de poten goed af met papier en rook de vleugels 2 à 3 uur in de Borniak rookoven bij een temperatuur van 50°C tot de gewenste kleur is bereikt.

Doe 3 gekneusde laurierbladeren, 3 kruidnagels en 2 tenen knoflook in het water en breng het pekelwater aan de kook. Laat het kruidenmengsel een tijdje op het vuur staan zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Verlaag de temperatuur naar ca. 90°C en leg de gerookte vleugeltjes 20 minuten in de bouillon. Laat de vleugeltjes uitlekken en koelen. Eet smakelijk!