Gerookte varkenslende

#Varken -

Gerookte varkenslende

Gerookte varkenslende. (varkens haas.)

Ingrediënten:

3 varkens lenden of haasjes.

1 liter water
2 EL. zout
6 gebroken laurierblaadjes
2 TL. grof gemalen zwarte peper
1 TL. peper met koriander
4 tenen knoflook
2 jeneverbessen
1 TL gemalen zoete peper

Voorbereiding

Reinig het vlees, verwijder de huid, was het grondig en droog het met papier

Los het zout op in het water en voeg de peper, laurierbladeren, knoflook, jeneverbes en paprika toe. Giet het mengsel in een plastic bak. Leg het vlees in de pekel en zet het 3 tot 4 dagen in de koelkast. Neem het vlees uit de pekel en spoel het af onder de kraan. Droog het af met papier. Het vlees moet goed droog zijn!
Stel de Borniak rookoven in op 50°C en laat het ongeveer 3,5 uur roken. Daarna wordt de temperatuur verhoogd tot 70 °C en nog eens 40 minuten gerookt