Gerookte zalm shaslick

#Vis -

Gerookte zalm shaslick

Gerookte zalmschaslicks.

Ingrediënten:

2 zalmfilets
1 verse ananas
1 liter water
30 gram zout
2-3 laurierbladeren
1 TL sojasaus
1 TL bruine suiker
3 korrels piment (Jamaica peper)
3-4 zwarte peperkorrels


Voorbereiding:

Doe ½ L koud water en zout in een kom en meng het zout tot het volledig is opgelost. Doe de andere ½ L water in een pan en voeg de kruidnagels, bruine suiker, sojasaus, zwarte peper en laurierblad toe en breng dit even aan de kook. Meng de gekoelde bouillon met specerijen en het pekelwater. Snij de zalmfiletjes in stukjes van 3 x 3 cm. Leg alles in de pekel en zet het 6 uur in de koelkast. Spoel de vis af met vers water en droog het nauwkeurig. Snij de ananas en prik ze om en om op de pennen. Leg de spies in de rookkamer en rook ze 4 uren op ca. 40 °C.