Pendole Smoked Beef

#Rund -

Pendole Smoked Beef

Pendole Smoked Beef (Italian mountain recipe)

 

Recept door Gerard Master BBQ bereidt met hulp van de Borniak BBQ rookovens

 

Duur om klaar te maken: Ongeveer 21 uur.

Kook tempratuur voor smoker: 80 graden celsius.

 

- Snijd 1.8 Kilo round beef stake in repen.

 

- Marineer het vlees:

 

- 4 of 5 laurier bladen

- ½ eetlepel kruidnagel

- 2 eetlepels rozemarijn

- 1 eetlepel met jeneverbessen

- ½ eetlepel zwarte peper

- 3 teentjes ui

- 1 eetlepel grof zout 

- 2 eetlepels tijm

- 30cl appel cider

- 1 glas water

 

Laat de marinade 5 minuten koken

 

Doe het vlees en de marinade in plastic vacuüm zak en maak deze dicht. Doe het 24 uur in koelkast. 

 

Voeg een glas koud water toe

 

Installeer je koude rook installatie. 

 

Tip! Gebruik Borniak Beukenhout rookmot voor een lekker eindresultaat.

 

Haal na 24 uur de vacuüm zak met vlees en marinade uit de koelkast.

 

Hang de vlees repen aan S haken en hang ze op in de rookoven. 

 

Start het koud roken voor 7 uur.

 

Stop het roken na 7 uur.

 

Pak de ventilator voor de Borniak oven en laat het vlees 7 uur rusten

 

Na de 7 uur rust, zet de kook tempratuur op 80 graden celsius en houd dit 6 of 7 uur lang zo. Er hoeft niet gerookt te worden in deze laatste fase. 

 

Na 6 / 7 uur is het vlees klaar! Geniet van de heerlijke Pendole Smoked Beef!

 

Youtube uitleg Gerard Master BBQ:

https://www.youtube.com/watch?v=6zVZWZIVaVQ