Smoked pork belly

#Varken -

Smoked pork belly

Smoked pork belly japanese rolled chashu style 

recept door Gerard Master BBQ bereidt met hulp van de Borniak BBQ rookovens

 

- Kook tijd in totaal: 3 uur ongeveer

- Kook tempratuur voor Smoker of  BBQ: 145 graden celsius.

 

Marineer het vlees.

- 3 eetlepels rode wijn

- 1 eetlepel sesam olie

- 1 eetlepel miriam

- 1 eetlepel donkere soya saus

- 2 eetlepels suikerriet

½ eetlepel grof zout

-  1 eetlepel zwarte peper

 

Doe het vlees inclusief marinade in een vacuüm zak en sluit deze af.

 

Doe het voor minimaal 12 uur in de koelkast. Snijd hierna het vlees door midden en bestrooi het vlees met grof zout en zwarte peper.

 

Rol het vlees op en bind het vast met slagerstouw.

 

Rook de pork belly op 145 graden celsius. Stop na 2 uur met roken en houd de temperatuur op 145 graden celsius.

 

Tip! Gebruik Borniak Beukenhout rookmot voor een lekker eindresultaat.

 

Wanneer het vlees een kern tempratuur van 74 graden Celsius bereikt is het klaar.

 

Verwijder het slagerstouw en laat het vlees 20 minuten rusten. Hierna kun je heerlijk genieten van de overheerlijke Smoked pork belly japanese rolled chashu style!

 

Youtube uitleg Gerard Master BBQ:

https://www.youtube.com/watch?v=V-NyCk_mu8o