Borniak Rookovens

Rookovens Digital BBDS-150

Rookoven van roestvrijstaal

Garantie voor succesvol roken van o.a. vlees, vis en gevogelte

Rookoven van roestvrijstaal

Voeg je koptekst hier toe

Waarom Borniak
Rookovens

Waarom Borniak Rookovens

Kwaliteit rookovens

10 jaar focus op kwaliteit en doorontwikkeling betaald zich nu uit in jouw voordeel!

Roken is niet moeiljk

Al onze rookovens zijn eenvoudig te gebruiken, ook zonder (rook)ervaring.

Instellen & roken

Leg je vlees, vis, gevogelte of groenten in de oven, stel hem goed in en roken maar!

Unieke recepten

Verras jezelf én gezelschap met unieke recepten die je met de rookoven kunt maken.

Over Ons

De wortels van Borniak rookovens liggen in Polen. Waar het begon met het maken en roken van worst zoals opa altijd deed. Toen was er nog geen rookoven, inmiddels verkopen we onze rookovens in meer dan 22 landen verdeeld over drie continenten!

Na vele constructies proberen om deze zelfgemaakte worst te gaan roken ontstonden er steeds serieuzere prototypes. Om de eerste basis neer te zetten voor de rookovens die we nu verkopen hadden we zo’n twee jaar nodig om het prototype te ontwikkelen en te testen.

Het mooie is ook dat onze doorontwikkeling niet stopt! We blijven onze rookovens slimmer, beter en handiger maken. Alleen maar om het ultieme rookgenot te blijven verbeteren! We willen het roken voor iedereen toegankelijk maken. Dat maakt onze rookovens uitermate geschikt voor de hobbykok, maar zijn deze ook goed te gebruiken voor professionele koks en restaurants. Ben je nog niet overtuigd? Kom gerust eens langs om te kijken.

Veel Gestelde Vragen

Wij hopen u zo goed mogelijk te informeren over de (on)mogelijkheden van onze rookovens. Heeft u prangende vragen die hier niet tussen staan? Contacteer ons alsjeblieft!

De meeste klassieke rokers werken nog steeds met houtskool en briskets om voor een minder constante rookontwikkeling te zorgen. Ook de binnenkant van de smokers is vaak van plastic. En dat maakt een groot verschil ten opzichte van de Borniak-rokers. De Borniak rokers zijn goed geïsoleerd, waardoor je ook bij -5 of -10 graden Celsius kunt roken. Daar staat tegenover dat de Borniak smoker meer en betere warmte vasthoudt door de RVS binnenkant. Laten we eerlijk zijn, door deze grote voordelen zijn wij wellicht duurder in aanschaf, maar u heeft wel een kwaliteitsoven in huis. De afgelopen 10 jaar heeft Borniak zich vooral gericht op de kwaliteit en doorontwikkeling van de oven en dit zetten wij graag voort!
Natuurlijk! Het mooie van een rookmachine is dat je geen sterrenchef hoeft te zijn om een ​​smoker te gebruiken. Iedere hobbykok kan de standaard smoker gebruiken, maar voor de professionele kok raden wij de grotere modellen aan!
Als je aan de slag wilt met je nieuwe roker, heb je rookmot nodig! Je kunt eigenlijk niet roken zonder een rookmot. De werking van de rookmot is dan ook groot. Hier kunt u uw gerecht een uniek of persoonlijk tintje geven met de verschillende smaken. Zo kun je zelf experimenteren met onze recepten en verschillende hout- of fruitchips.
We hebben vijf soorten fruitchips en vier soorten houtchips. Wist u dat u bij aankoop van een smoker een standaard rookmot van ons cadeau krijgt? Zo kun je meteen beginnen met roken! nieuws.

Nadat de smoker bij je thuis is afgeleverd, kun je hem op de gewenste plek plaatsen, bijvoorbeeld in de buitenkeuken. Om met je nieuwe aanwinst aan de slag te gaan, heb je minimaal één stopcontact nodig. Het netsnoer van de Borniak smoker is ongeveer 150 cm lang, het kan dus zijn dat je een verlengsnoer nodig hebt om de smoker op de juiste plek te krijgen. Zodra de oven klaar is, kun je beginnen met roken! Volg daarna de volgende stappen;

  • Wanneer je een lekker gerecht hebt uitgekozen, vul je de rookgenerator met de gewenste soort rookmot/smaak
  • Je plaatst het vlees, de vis, het gevogelte, de snack, de groente of het fruit in de smoker.
  • Vervolgens stel je de smoker via het digitale bedieningspaneel in op de gewenste temperatuur. Goed om te weten; Ook hebben wij rokers met een timer, waarbij je de tijd voor het roken, het opwarmen van je maaltijd(en) en zelfs de ventilatie van de roker kunt instellen.
  • Wanneer de tijd verstreken is, kunt u uw gerecht uit de smoker halen; eet smakelijk!