Borniak-winkelgegevens

Borniak Rookovens

De keuze voor de beste roker hangt af van jouw kennis en ervaring. Ben jij een echte hobbykok die graag vlees, vis, gevogelte of zelfs groente en fruit rookt of ben jij een gepassioneerde kok in een horecagelegenheid, dan ben je bij Borniak aan het juiste adres!

Ondanks dat roken een van de oudste bereidingswijzen ter wereld is, blijft het een ondergewaardeerde bereiding van voedsel. Je kunt het dus niet vergelijken met het bereiden van gerechten op de barbecue. Het belangrijkste verschil met een barbecue is het vuur. Bij een roker heb je geen open vuur, omdat je met elektriciteit werkt. Aan de andere kant werk je op een barbecue altijd met open vuur.

De meeste klassieke rokers werken nog steeds met houtskool en briskets om een ​​minder constante rookontwikkeling te bewerkstelligen. Ook de binnenkant van de smokers is vaak van plastic. En dat maakt een groot verschil vergeleken met de Borniak-rokers! De Borniak rookovens zijn goed geïsoleerd, waardoor je bij -5 of -10 graden Celsius ook buiten kunt roken. Daar staat tegenover dat de Borniak smoker meer en betere warmte vasthoudt door de RVS binnenkant. Laten we eerlijk zijn, door deze grote voordelen zijn wij wellicht duurder in aanschaf, maar u heeft wel een echte kwaliteitsoven in huis.

Rookmot kopen

Als je aan de slag wilt met je nieuwe roker, heb je rookmot nodig! Je kunt eigenlijk niet roken zonder een rookmot. De werking van de rookmot is dan ook groot. Hier kunt u uw gerecht een uniek of persoonlijk tintje geven met de verschillende smaken. Zo kun je zelf experimenteren met onze recepten en verschillende hout- of fruitchips. Wij hebben vijf soorten fruitchips en vier soorten houtchips. Wist u dat u bij aankoop van een smoker een standaard rookmot van ons cadeau krijgt? Zo kun je meteen beginnen met roken! In onze maandelijkse nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van nieuwe recepten, rooktips en andere acties en nieuws.

Houten Snippers

Roken Met Houtsnippers

De houtsnippers worden over het algemeen het meest gebruikt en zijn het meest toegankelijk. De meest verkochte houtsnippers zijn Eik en Beuk vanwege de neutrale en fijne smaak!

Fruitknippers

Roken Met Fruitsnippers

De fruitsnippers zorgen feitelijk voor een fruitige smaak van jouw gerecht en worden over het algemeen gezien als meer gewaagde smaken.

Rookmot kopen

Bij elke roker staat vermeld welke accessoires zijn meegeleverd. Zo krijg je altijd 3x 2L rookmot gratis met de meest toegankelijke smaken. Dan kun je verder experimenteren. De smokers worden standaard op pootjes geleverd en je ontvangt drie stekkers. Ook zijn er een aantal rokersaccessoires te koop die het roken makkelijker of simpelweg handiger maken. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Een koudrookunit, waardoor je ook koud kunt roken.
  • Het rookbakje is voorzien van gaatjes waardoor je het eten niet hoeft om te draaien, maar het volledig rondom gerookt wordt.
  • Een beschermhoes om de roker netjes te houden bij slecht weer of wanneer deze niet in gebruik is.
  • Binnenkort verkrijgbaar: een handig verrijdbaar karretje om de roker gemakkelijk te verplaatsen.
  • Goed om te weten is dat de rookovens de temperatuur regelen met een timer. Hierdoor hoef je niet tussendoor te kijken of de roker achteraf uit te zetten. Dit is vooral ideaal voor professionele gebruikers!

Waarom Borniak
Rookovens

Waarom Borniak Rookovens

Kwaliteit rookovens

10 jaar focus op kwaliteit en doorontwikkeling betaald zich nu uit in jouw voordeel!

Roken is niet moeiljk

Al onze rookovens zijn eenvoudig te gebruiken, ook zonder (rook)ervaring.

Instellen & roken

Leg je vlees, vis, gevogelte of groenten in de oven, stel hem goed in en roken maar!

Unieke recepten

Verras jezelf én gezelschap met unieke recepten die je met de rookoven kunt maken.

Veel Gestelde Vragen

Wij hopen u zo goed mogelijk te informeren over de (on)mogelijkheden van onze rookovens. Heeft u prangende vragen die hier niet tussen staan? Contacteer ons alsjeblieft!

De meeste klassieke rokers werken nog steeds met houtskool en briskets om voor een minder constante rookontwikkeling te zorgen. Ook de binnenkant van de smokers is vaak van plastic. En dat maakt een groot verschil ten opzichte van de Borniak-rokers. De Borniak rokers zijn goed geïsoleerd, waardoor je ook bij -5 of -10 graden Celsius kunt roken. Daar staat tegenover dat de Borniak smoker meer en betere warmte vasthoudt door de RVS binnenkant. Laten we eerlijk zijn, door deze grote voordelen zijn wij wellicht duurder in aanschaf, maar u heeft wel een kwaliteitsoven in huis. De afgelopen 10 jaar heeft Borniak zich vooral gericht op de kwaliteit en doorontwikkeling van de oven en dit zetten wij graag voort!
Natuurlijk! Het mooie van een rookmachine is dat je geen sterrenchef hoeft te zijn om een ​​smoker te gebruiken. Iedere hobbykok kan de standaard smoker gebruiken, maar voor de professionele kok raden wij de grotere modellen aan!
Als je aan de slag wilt met je nieuwe roker, heb je rookmot nodig! Je kunt eigenlijk niet roken zonder een rookmot. De werking van de rookmot is dan ook groot. Hier kunt u uw gerecht een uniek of persoonlijk tintje geven met de verschillende smaken. Zo kun je zelf experimenteren met onze recepten en verschillende hout- of fruitchips.
We hebben vijf soorten fruitchips en vier soorten houtchips. Wist u dat u bij aankoop van een smoker een standaard rookmot van ons cadeau krijgt? Zo kun je meteen beginnen met roken! nieuws.

Nadat de smoker bij je thuis is afgeleverd, kun je hem op de gewenste plek plaatsen, bijvoorbeeld in de buitenkeuken. Om met je nieuwe aanwinst aan de slag te gaan, heb je minimaal één stopcontact nodig. Het netsnoer van de Borniak smoker is ongeveer 150 cm lang, het kan dus zijn dat je een verlengsnoer nodig hebt om de smoker op de juiste plek te krijgen. Zodra de oven klaar is, kun je beginnen met roken! Volg daarna de volgende stappen;

  • Wanneer je een lekker gerecht hebt uitgekozen, vul je de rookgenerator met de gewenste soort rookmot/smaak
  • Je plaatst het vlees, de vis, het gevogelte, de snack, de groente of het fruit in de smoker.
  • Vervolgens stel je de smoker via het digitale bedieningspaneel in op de gewenste temperatuur. Goed om te weten; Ook hebben wij rokers met een timer, waarbij je de tijd voor het roken, het opwarmen van je maaltijd(en) en zelfs de ventilatie van de roker kunt instellen.
  • Wanneer de tijd verstreken is, kunt u uw gerecht uit de smoker halen; eet smakelijk!