Gerookte Iberico ribben

#Varken -

Gerookte Iberico ribben

Gerookte Ibérico ribben.

Ingrediënten: (4 personen)

Spareribs van Iberico varken
Borniak Magic Dust Spice Mix
Sinaasappelsap
Borniak spanen beuk

Marinade:

250 gram bosbessen
250 ml Coca Cola
100 ml sinaasappelsap
1 TL cayenne peper
1 TL bruine suiker
2 EL ketchup
Beetje sojasaus 

Marinade voorbereiding:

Breng alle ingrediënten behalve de suiker langzaam aan de kook. Als het is ingedikt de suiker toevoegen en alles pureren.
Stel de Borniak smoker BB 70-roker in op 110 ° C. Schakel de rookgenerator in en laat het geheel 2 uren roken.

Voorbereiding:

Verwijder het vlies op de rug van de ribben.
Maak de uiteinden van de ribben vrij zoals op de foto en smeer beide kanten in met Borniak Magic Dust. Pak luchtdicht in en laat het gedurende 12 tot 24 uur intrekken.
Verhit de Borniak smoker BB 70 tot 110 ° C en plaats de ribben met de vleeszijde omlaag gedurende ongeveer 3 1/2 uur in de smoker.
Draai de ribben na 2 uur om en smeer ze in met sinaasappelsap. Herhaal deze procedure elke 30 minuten. De marinade wordt gedurende de laatste 90 minuten meerdere keren met een kwast aangebracht. De ribben zijn klaar wanneer de botten met de hand uit het vlees kunnen worden getrokken. De totale kooktijd is ongeveer 6 uur.