Gerookte makreel

#Vis -

Gerookte makreel

Gerookte makreel. 

Ingrediënten: (4 filets)

1 liter water
50 g zout zonder jodium (Nezo)
3 korrels piment (Jamaica peper)
5 zwarte peperkorrels
2 laurierbladen
Ca.10 korianderkorrels

Voorbereiding:

Doe het zout en de kruiden in het water en breng het aan de kook zodat de smaak van de kruiden in het de bouillon kan trekken. (de kruiden kunnen in een vijzel gemalen worden).  Leg de filets 8 tot 12 uur in de afgekoelde bouillon. Spoel ze daarna af onder de kraan. Droog de filets af met papier en leg ze op het ovenrooster. De vis is gereed als de huid glanzend is.

Schuif het rooster in de Borniak oven en laat de vis 30 minuten drogen bij een temperatuur van 50°C. Schakel de rookgenerator aan en stel de temperatuur in op 55°C. Rook de vis 2 uren op ca. 55°C. Verhoog de temperatuur naar 65°C en rook de vis nog 20 minuten.