Gerookte runderborst

#Rund -

Gerookte runderborst

Gerookte runderborst. (klapstuk)

Ingrediënten: (8 personen)

5 kg rundvlees met een vet randje.
Borniak BBQ rubkruiden: “Pitmasters Pride”
Borniak BBQ injectiespuit

Marinade:

500 ml appelsap of appelcider
2 eetlepels bruine suiker
1 ui
2 eetlepels paprika poeder
Borniak rookspanen, Beuk of Appel

Rook het vlees gedurende 3 to 4 uur in de Borniak BB 70-smoker op 120 °C. De rookgenerator staat aan tijdens de gehele periode.

Voorbereiding:

Wrijf het vlees in met de Borniak Pitmasters Pride Rub en injecteer het met de  Borniak BBQ injectiespuit. Leg het vlees 12 tot 24 uur in de koelkast. Haal het vlees 3 uur voor het roken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Rook het vlees 12 tot 15 uur op 100 tot 120°C bij een kerntemperatuur van 90°C.

Voor de marinade

Meng appelsap (of appelcider), suiker, een ui gesneden in dunne ringen en de paprika poeder. Smeer het vlees na 5 uur in met de marinade en herhaal dit iedere 30 minuten tot het vlees een kerntemperatuur van 90°C heeft.

Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het 20 minuten rusten.