Iberico finger spare ribs + Heerlijke saus!

#Varken -

Iberico finger spare ribs + Heerlijke saus!

Iberico finger spare ribs

recept door Gerard Master BBQ bereidt met hulp van de Borniak BBQ rookovens

 

  • Duur om klaar te maken: ongeveer 3 uur
  • Kook temperatuur voor Smoker of BBQ: 105 graden celsius.

 

Tip! Gebruik Borniak Beukenhout rookmot voor een lekker eindresultaat.

 

  • Doe op het vlees dry rub met olijf olie, zwarte peper en goed grof zout.

 

Saus:

  • 50g boter
  • Zwarte peper
  • Één eetlepel suiker
  • Grof zout
  • ½ eetlepel met paprika poeder
  • Één eetlepel uien poeder
  • Drie eetlepels ketchup
  • ½ eetelepel worcestershire saus
  • ¾ beker met appel cider
  • Één theelepel tabasco
  • Éen lemoen

Warm de saus rustig op tot de boter gesmolten is en samengetrokken met de saus.

 

Na één uur stop het roken en houd de warmtetempratuur op 105 graden celsius

 

Haal de ribben uit de rookoven en voeg de saus toe.

 

Doe de ribben in slagers papier (butcher paper) and doe de ribben terug in de Smoker of BBQ voor nog één uur en 45 minuten.

 

Na in totaal 2 uur en 45 minuten zijn ze klaar! Laat de ribben nog een kwartiertje liggen en geniet daarna van de overheerlijke iberico finger spare ribs!

 

Youtube uitleg Gerard Master BBQ:

https://www.youtube.com/watch?v=wNy135Hmxgw