Borniak Rookovens

De keuze voor de beste rookoven is afhankelijk van je kennis en ervaring. Ben jij een echte hobbykok die het leuk vindt om met vlees, vis, gevogelte of zelfs met groente en fruit te gaan roken of ben je juist een gedreven chefkok bij een horecagelegenheid dan ben je bij Borniak aan het juiste adres!

Ondanks dat het roken één van de oudste bereidingsmethode ter wereld is blijft het een ondergewaardeerde bereiding van eten. Je kunt het daarom ook niet vergelijken met gerechten bereiden op een barbecue. Het belangrijkste verschil met een barbecue is het vuur. Bij een rookoven heb je geen open vuur, je werkt namelijk met elektra. Daarentegen werk je op een barbecue eigenlijk altijd met open vuur. 

De meeste klassieke rookovens werken nog met houtskool en briskets om een minder constante afgifte van rook te kunnen verzorgen. Ook zijn de binnenkant van de rookovens vaak nog gemaakt van plastic. En dat zorgt voor een groot verschil ten opzichte van de Borniak rookovens! De Borniak rookovens zijn namelijk goed geïsoleerd, waardoor je ook gewoon met -5 of -10 graden Celsius buiten kunt roken. Daarentegen houdt de Borniak rookoven meer en beter warmte vast vanwege de roestvrij stalen binnenkant. Eerlijk is eerlijk, vanwege deze grote voordelen zijn wij wellicht duurder in aanschaf, maar heb je wel een echte kwaliteitsoven in huis. 

Wist je dat?

GERARD MAster BBQ

Onze rookoven ook regelmatig vaak gebruikt!? Zo is deze regelmatig terug te vinden op YouTube en Instagram. Hij plaatst (bijna) elke week wel weer een nieuw recept die hij klaarmaakt met zijn BBQ of met onze rookoven. Zeker de moeite waarde om eens een kijkje te nemen! 

De wereldbekende

PITMASTER X

Heeft al vele overheerlijke recepten met onze rookoven gemaakt. Zijn YouTube-kanaal is een lust voor het oog. Je kunt de recepten gewoon overnemen of zelfs je eigen draai aan geven. Zo ga jij ongetwijfeld fantastische gerechten klaarmaken voor jouw gezelschap. Veel rookplezier!

Veel Gestelde Vragen

Wij hopen u zo goed mogelijk te informeren over de (on)mogelijkheden van onze rookovens. Heeft u prangende vragen die hier niet tussen staan? Contacteer ons alsjeblieft!

De meeste klassieke rokers werken nog steeds met houtskool en briskets om voor een minder constante rookontwikkeling te zorgen. Ook de binnenkant van de smokers is vaak van plastic. En dat maakt een groot verschil ten opzichte van de Borniak-rokers. De Borniak rokers zijn goed geïsoleerd, waardoor je ook bij -5 of -10 graden Celsius kunt roken. Daar staat tegenover dat de Borniak smoker meer en betere warmte vasthoudt door de RVS binnenkant. Laten we eerlijk zijn, door deze grote voordelen zijn wij wellicht duurder in aanschaf, maar u heeft wel een kwaliteitsoven in huis. De afgelopen 10 jaar heeft Borniak zich vooral gericht op de kwaliteit en doorontwikkeling van de oven en dit zetten wij graag voort!
Natuurlijk! Het mooie van een rookmachine is dat je geen sterrenchef hoeft te zijn om een ​​smoker te gebruiken. Iedere hobbykok kan de standaard smoker gebruiken, maar voor de professionele kok raden wij de grotere modellen aan!
Als je aan de slag wilt met je nieuwe roker, heb je rookmot nodig! Je kunt eigenlijk niet roken zonder een rookmot. De werking van de rookmot is dan ook groot. Hier kunt u uw gerecht een uniek of persoonlijk tintje geven met de verschillende smaken. Zo kun je zelf experimenteren met onze recepten en verschillende hout- of fruitchips.
We hebben vijf soorten fruitchips en vier soorten houtchips. Wist u dat u bij aankoop van een smoker een standaard rookmot van ons cadeau krijgt? Zo kun je meteen beginnen met roken! nieuws.

Nadat de smoker bij je thuis is afgeleverd, kun je hem op de gewenste plek plaatsen, bijvoorbeeld in de buitenkeuken. Om met je nieuwe aanwinst aan de slag te gaan, heb je minimaal één stopcontact nodig. Het netsnoer van de Borniak smoker is ongeveer 150 cm lang, het kan dus zijn dat je een verlengsnoer nodig hebt om de smoker op de juiste plek te krijgen. Zodra de oven klaar is, kun je beginnen met roken! Volg daarna de volgende stappen;

  • Wanneer je een lekker gerecht hebt uitgekozen, vul je de rookgenerator met de gewenste soort rookmot/smaak
  • Je plaatst het vlees, de vis, het gevogelte, de snack, de groente of het fruit in de smoker.
  • Vervolgens stel je de smoker via het digitale bedieningspaneel in op de gewenste temperatuur. Goed om te weten; Ook hebben wij rokers met een timer, waarbij je de tijd voor het roken, het opwarmen van je maaltijd(en) en zelfs de ventilatie van de roker kunt instellen.
  • Wanneer de tijd verstreken is, kunt u uw gerecht uit de smoker halen; eet smakelijk!